duminică, 19 mai 2013

Lectii de marketing


„.....primul lucru pe care îl înveti la scoala de afaceri este cã trebuie sã te vinzi înainte de a face asta reclamele pentru tine.”

„... adevãrul nu conteazã...fiindcã perceptia dicteazã realitatea.”
„... pe oameni nu-i intereseazã ceva nou.Vor mereu aceleasi vechituri, cu o etichetã nouã, mai sexy.”
„Studiile aratã cã, cu cât asociazã mai mult bãrbatii sexul cu luarea deciziilor, cu atât mai probabil vor spune "Da" la orice le-ai cere.”

„Bãrbatii clasificã femeile într-unul din patru feluri: Mame, virgine, curve si scorpii. Fireste, nicicare de mai sus nu e potrivitã pentru femeia de afaceri modernã. Dar îti poti crea propria imagine alegând bucãti din fiecare arhetip care-ti convine. De exemplu, atractivitatea sexualã...a curvei. Întelepciunea mamei...integritatea virginei...independenta scorpiei. Asta lasã oamenii zãpãciti si incapabili sã te categoriseascã. Ceea ce sunt siliti sã facã, în schimb, este sã te ia în serios.”

„Marketingul începe cu o nevoie nesatisfãcutã de piatã si descoperã cum sã-i facã reclamã. Arta, pe de altã parte, începe cu o idee. Descoperirea modalitãtii de a o vinde vine mai târziu, dacã mai vine. Modul ãsta (arta) face chestii mai bune, dar adesea nu existã piatã pentru ele.”

„Un striptease standard în Vegas dureazã sapte minute. Femeia ar trebui sã-si scoatã bluza dupã fix patru minute. La sase minute, ar trebui sã fie goalã. Cu exceptia unui material de recuzitã optional. Greseala începãtoarei e sã se dezbrace prea repede. Crezând cã pentru asta e publicul de fatã. Nu pentru asta e. Sexul e biologie. Sex appeal-ul...e marketing. Nu trupul gol e cel care excitã ci posibilitatea o face.”

„Dacã locuiesti în orice oras mediu, vezi 800 de reclame... În cele mai multe, modelele se vor uita la tine ca si când ar vrea sã vã sexati ....si esti atât de obisnuit cu asta încât nici nu-ti mai dai de-acum seama. Tu nu-ti mai dai seama, dar corpul tãu, da. Creste ritmul inimii, se dilatã pupilele, respiri mai repede si devii mai vioi. Fiindcã ai fost captat. Privirea la un panou trebuie sã fie ca dragostea la prima vedere. Dar nu e. Nu-i realã. Nimic nu-i real. E marketing.”
 
Syrup

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bag de seama ca te muti la departamentul marketing?!

cccornel spunea...

ihi...