luni, 7 martie 2011

Hai cu apartheidul neamule

Ieri a fost seara Seara Europeana de Testare, in 16 orase din 11 tari. Si in Romania, in 4 orase ( Bucuresti, Cluj, Craiova si Dorohoi)  au fost testate 10 localuri.
"In cadrul Serii Europene de Testare, organizata in noaptea de sambata spre duminica, romii au fost respinsi la intrare in patru cluburi din Bucuresti. Romii nu au fost primiti nici in cele trei localuri din Craiova, doua din Cluj si unul din Dorohoi.

La nivel european, 35 de localuri au refuzat accesul romilor, arabilor si africanilor, potrivit Gandul.info.
In Spania, acestia au fost respinsi in trei localuri, in Albania, trei cluburi si un restaurant, in Franta, patru localuri si in Norvegia, trei cluburi"

Nu ni se spune daca testarea a fost corecta sau daca tiganii de test erau corect imbracati, frezati, samponati si parfumati pentru localul in care doreau sa intre. In plus nu se spune nici ca 99% din romi (ca nu le mai zice tigani) sunt direct responsabili pentru felul in care sunt priviti si tratati si cei 1% dintre ei care nu merita asta. Imi pare rau numai fix pentru cei 1%, ca sunt captivi parerii pe care ceilalti 99% au facut-o in timp.
Explicatiile nu conteaza ci statistica seaca in sine care trebuie sa ne duca cu gandul la apartheid. Pana la urma un restaurant sau un club este un loc public privat. Nu inteleg de ce, daca acasa la tine ai dreptul sa inviti numai pe cine vrei, de ce n-ai face-o si in restaurantul tau?

PS- Exista portita legala numita "club privat" unde accesul se face pe baza de legitimatie. Pana la urma despre asta este vorba.

Niciun comentariu: