luni, 13 septembrie 2010

Invataturile lui cccornel catre fiul sau Teodosie

Weekendul asta am facut curatenie generala si-a fost obositor al dracului sa impachetez saci de haine, gunoaie, pantofi, electronice vechi etc. Din toata treaba asta am extras cateva invataminte:

1. Spatiul de depozitare intr-o casa este o constanta care nu-si modifica valoarea odata cu timpul.
2. Daca vrei sa cumperi ceva nou atunci trebuie sa arunci ceva vechi. Orice lucru inutil pe care-l pastrezi de mila se va intoarce impotriva ta mai devreme sau mai tarziu prin lipsa de confort.
3. Nu cumpara haine doar pentru ca este o ocazie. Studiaza la rece, inainte de achizitie, utilitatea lor practica.
4. Este preferabil ca la capitolul haine sa-ti cumperi numai putine haine, scumpe si clasice.
5. Doneaza frecvent haine, pe care nu le mai porti, celor care au nevoie. In caz contrar s-ar putea sa fie nevoie sa-ti iei alt apartament ca sa mai incapi in el.
6. Ambalajele, pungile, cutiile si polistirenele trebuiesc aruncate imediat dupa despachetarea bunului pe care l-au protejat.
7. Pentru lucrurile functionale si in stare buna (de la carucior copil pana la electronice vechi gen cd player portabil) exista okazii.ro 
Cineva sigur are nevoie de ele ieftin iar cu banii aia chiar iti poti lua altceva.
8. Cartile, au sublimul efect de a deveni un balast fizic (intr-o biblioteca) dupa ce le citesti, pana cand altcineva binevoieste sa le citeasca si el. Investitia intr-o carte noua devine prea scumpa cata vreme le poti gasi si in anticariat mai ieftin (exceptie cartile cu reproduceri gen albume de arta sau fotografice care trebuiesc avute in conditii bune). Nu se pastreaza in casa decat cartile cu valoare iar restul se dau, eventual la anticariat. 
9. Sacii care se videaza si un aspirator decent iti vor salva foarte mult spatiu. Investeste in ei!
10. Cutiile de carton pentru mutat sunt foarte utile daca le ai in casa pliate. In felul asta poti expedia, bine impachetat, in pod/boxa subsol ce tampenii inutile mai ai prin apartament. 

Niciun comentariu: