duminică, 26 septembrie 2010

Cronicuta de film-Wall Street: Money Never Sleeps


..sau intr-o buna traditie americana, niciun film buna fara o continuare proasta. Cumva filmul este o continuare a celebrului "Wall Street" din 1987. Actiunea nu are nerv, pe alocuri te cam plictisesti, personajul Gekko arata jalnic acum. De fapt, azi, avem un Michael Douglas bolnav de cancer. Asta nu-l impiedica insa sa fumeze in toate scenele trabuce cubaneze (probabil pentru un fee corespunzator de la fabricantul de trabuce).
Ca sa fie setul complet, Oliver Stone transforma in final personajul inuman al lui Gordon Gekko in unul relativ simpatic. Eu il preferam pe cel dinainte pentru complexitatea rolului.
Celalat personaj principal din primul film, Charlie Sheen (Bud Fox) din filmul original starneste ilaritate atunci cand apare meteoric si in acesta.
Actiunea este putin ireala (chiar si pentru Wallstreet) prin faptul ca personajele primesc prime de milioane de euro  sau mostenesc sute de milioane. Putina gargara ieftina pe baza crizei financiare declansata de criza morala, o distributie de zile mari pe toate fronturile, si filmul lui Stone este gata cu aceasta reteta.
Cu toate acestea fimul nu este unul slab insa comparatia cu prima varianta il face sa piarda mult. 

Niciun comentariu: