miercuri, 14 iulie 2010

Fata draga...

O fosta glorie muzicala romaneasca se sinucide. Sec si fara explicatii! Puzderia de televiziuni de Dambovita se intrec care mai de care in a face emisiuni speculative pe aceasta tema. Unele dau chiar reluari de emisiuni vechi cu aceiasi protagonista, in timp ce mortul e inca pe nasalie. Altele reiau la rand melodiile ei de suces din anii '90. Totul se face pentru acelasi rating desantat dupa care alearga toti. De ce oare o fi facut gestul? Dar nu ne putem explica! Dar a mancat cumva cu o seara inainte? Ce a manacat? Trebuie sa stim, telespectatorii trebuie informati! Au acest drept. Era vesela? Prietenii nu stiu ceva in plus? Dar nu cumva....dar daca.......

Da "stimabililor", nu aveti cum intelege o fractura temporara in sanatatea mintala a unui om (asa cum dragostea este o fractura in logica)  si tot asa nu puteti intelege nici impasul din care uneori o fiinta umana nu poate iesi fara ajutor exterior. Si da, din perspectiva lui Cioran avea dreptul de a face acest gest-nu insa si din perspectiva crestina sau materna. Toata lumea condamna uitand sa compatimeasca.
Si da, nici macar pe van Gogh nu l-ati inteles atunci cand si-a taiat urechea.....
Sunt scarbit !

P.S. Ma tot gandesc de ceva vreme sa-mi arunc televizorul pe geam. Cred ca as fi mult mai castigat cu acest "lips"....ca daca-l fac cadou altuia nu i-am facut un bine.

Niciun comentariu: