marți, 9 martie 2010

Altfel despre 8 Martie

A fost dar si 8 Martie din nou. Ca in fiecare an s-a defilat iar pe televiziuni cu aceleasi petreceri exclusiv feminine la care niste baieti nu foarte spalati dar cu muschii lucrati intens la sala si care pe vremuri ar fi ajuns sculeri-matriteri in fabrici, se produceau in fata asistentei feminine. Invariabil, la toate reportajele camera sta pe cele mai grase femei din sala sau pe cele mai trecute de prima tinerete. Cele aflate in orgasm mental la vederea bicepsilor  dezgoliti sunt si ele intens filmate, in prim plan, topaind frenetic. 
Este incontestabil ca a fi femeie are un anume grad de dificultate, mai ales in ziua de azi si mai ales in Romania si este salutar ca ne-am hotarat sa sarbatorim "international" femeia (chiar daca asta ne aduce aminte de tovarasa Clara Zetkin care e mama acestei zile incepand cu 1910 sau de greva tesatoarelor new-yorkeze din 1857 sau chiar de Purim-ul atat de apropiat religiei doamnei Zetkin in care personaj principal fusese viclena si sangeroasa Estera, devenita intruchipare biblica a „eroismului“ feminin evreiesc), insa totusi este reprobabil ca aceasta conventie festiva necrestina cade si ea in pacatele consumismului ca mai toate sarbatorile cu sorginte laica.
Eu cred ca femeile nu trebuie sa aiba nevoie de o zi speciala (socialista) pentru a fi iubite, pretuite, complimentate si pentru a primi flori si cadouri. Anul are 365 zile, numai bune fiecare din ele, pentru asa ceva.
La multi ani fetelor!

Niciun comentariu: