vineri, 6 noiembrie 2009

nice to meet you

Am observat o chestie interesanta in relatiile dintre oamenii care apartin culturilor diferite. Va sa zica se ia orice roman si se pune in contact cu un anglo-saxon sau chiar american. Primul lucru pe care il fac cei doi in contact ar fi sa faca cunostinta. Cum se intampla asta? Pai romanul, daca se poate, nu priveste in ochi si eventual isi zice cu rusine, repede si incet numele in timp ce strange o mana. Englezu' sau americanu' are un ritual anume pentru asta, priveste in ochi, de fapt sa fim exacti te priveste intre ochi (acolo unde ar trebui sa fie ochiul al 3-lea karmic), si iti repeta numele apasat sa tina minte. Am patit de N ori sa uit cum se numeste cineva in alea 5 minute fatidice de dupa cunostinta. Chiar daca vest europenii fac anumite lucruri chiar si numai de fatada si asta este evident, si mai evident este ca ceva e gresit la noi. Oare ce?

2 comentarii:

ANOMIS spunea...

cred ca noi gresim ca nu avem suficienta incredere in noi insine...nu suntem cu nimic mai prejos fata de "occidentali"...diferenta e ca ei au crescut in alt mediu..si nu traiesc "haituiti" ca noi...parerea mea:)

cccornel spunea...

perere pertinenta dealtfel...numai ca haituiala aia este gandita ca strategie la nivel national....ascunde alte cele....