marți, 17 martie 2009

Boli...tropicale

Cativa taximetristi din Bucuresti s-au suparat astazi. Motivul este destul de simplu si banal deja in Romania..... siluirea legii.
In cazul lor este vorba de o lege care-i priveste si care ar fi fost modificata ulterior prin smenurile legislative deja stiute de toata lumea (norme de aplicare, ordonante de urgenta etc).
Desi tarifele au fost reduse la limita de cele mai multe companii de taximetre din bucuresti, acestea se confrunta cu o concurenta neloiala de la companiile inregistrate in Ilfov.
Treaba sta cam asa: daca esti taximetrist cu licenta de Bucuresti si ai un client care merge la aeroport esti obligat sa te intorci gol (Aeroportul Otopeni este in Ilfov). Daca cumva iei client si te prinde cine te controleaza (primaria) risti amenda si suspendarea licentei.
Situatia se complica putin. In Bucuresti exista un numar finit de licente distribuite de primarie. In consecinta nu mai e loc sa muncesti cu volanul. Niste domni de bine (si de toba) s-au gandit la un subterfugiu. Inregistrezi firma in Ilfov, platesti taxe mai mici trimestriale, ai tarif mai mic asfel si daca faci un blat cu primaria Bucurestiului sa nu te controleze, atunci lucrezi linistit si in Bucuresti si le-ai luat si painea de la gura fraierilor care platesc corect impozite mari.
Gurile rele spun ca cea mai mare firma (aia cu nume de stilou sau pasare) ar apartine unei beizadele a cuiva marisor din primaria Bucuresti.

Soptit de un taximetrist de Bucuresti.

Concluzia: Romania e grav bolnava si nici nu cred ca mai scapa. De-ar fi singurul motiv acesta....dar nu este.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si nu te apuca asa o furie interioara ...nu iti vine sa fugi mancand pamantul ...eu tot am starea asta de ceva vreme ..de ceva vreme am incetat sa mai citesc ziarele ...ce sa mai zic de TV ....am descoperit ca la ora 21.00 cand deja am ajuns acasa de la job de vreo 30 min ...e o serie de documentare prezentate de David Attenborough...natural history documentaries ...fascinant ...recomand cu ardoare :)))))...le poti trage de pe orice torent ....si sunt foarte multe serii ...

cccornel spunea...

Depinde de fiecare cum reactioneaza sau in ce stadiu este. Dupa mine stadiile sunt urmatoarele: desteptare, furie, resemnare. Unii mai evadeaza din realitate prin diverse metode: hobby uri, familie/copii, bautura etc etc