marți, 3 februarie 2009

Decizie a curtii internationale de justitie de la Haga

"Insula Serpilor nu va fi considerata punct de baza in trasarea liniei de delimitare in Marea Neagra, deci, practic, nu va fi considerata "tarm" al Ucrainei, asa cum ceruse Kievul, a anuntat marti presedinta Curtii Internationale de Justitie, Rosalyn Higgins, dand citire verdictului.
Insula Serpilor nu este considerata ca fiind integrata in coasta Ucrainei si deci nu poate fi considerat un punct de baza pentru trasarea liniei de delimitare, a spus Higgins, citind din verdictul Curtii."

Pare o veste buna dar...pregatiti-va ca la iarna ne inchide robinetul la gaze domnul Putin, fara macar sa se oboseasca sa rezilieze contractul. Este de ajuns sa mai regizeze o mica cearta cu Ucraina. In consecinta va trebui sa aducem cu galeata gazele din platoul continental.

P.S. -Romania are un singur submarin (si ala cred ca e Diesel din anii 50) aflat vesnic in reparatii-Rusia are o flota de submarine nucleare la Sevastopol, in Ucraina. Cam astea-s diferentele. Oricum nu cred ca gazul si benzina se vor ieftini de acum. Generos si incapabil cum este, statul, va concesiona pe nimic unor privati drepturile de exploatare pe 3 lei gauriti (redevente se numesc) asa cum s-a intamplat si cu resursele subsolului. Si daca ne gandim ca se vorbeste pe la colturi cum ca in spatele unor anume companii petroliere sunt tot rusii, parca vad o asemenea companie care va castiga dreptul de exploatare ca apoi sa aflam cine era in spatele ei.
Si uite asa se aranjeaza treburile-cand nu mai era nimic de furat am castigat ceva. Viitorul ne-o va dovedi.

Pe larg aici si aici.

Niciun comentariu: