marți, 18 noiembrie 2008

Romania sub ocupatie

Romania a pierdut inca un razboi…un razboi rece chiar.
Prinsi intre ratele la aragazuri si plasme inutile, crize financiare inventate si zbaterea pentru subzistenta multi nu-si dau seama dar tara e sub ocupatie. O ocupatie tacuta in urma unui razboi fara bombe si gloante clasice.
Azi razboaiele se duc numai economic. Vremea in care bombe NATO cadeau in fosta Iugoslavie a trecut.
In 10 ani de zile, metodic, a fost distrusa orice urma de industrie si agricultura pe care o aveam. Combinate intregi au fost facute cadou pe pretul a 10 masini Cielo. Am prins vremuri in care unii se bateau cu pumnul in piept ca au vandut mari datornici industriali pe 1 dolar simbolic. Azi aia care au dat dolarul sunt milionari in valuta grea numai din vanzarea echipamentelor la fier vechi si a terenului de dedesubt.
Azi nu mai produci nimic palpabil si vandabil. Plusvaloarea vine din speculatii ieftine sau apare din nimic daca ti se face cadou ceva existent.
Bogatiile subsolului au fost si ele vandute pe 99 de ani si pe sume de nimic unora…nici nu se stie bine cui (mai arata-mi o tara care a facut asa ceva).
Fabricile de paine din orase au fost demolate lasand locul liber pentru cartierele rezidentiale ale cadorisitilor. Painea (scumpa si proasta) se face azi la sereleul turcesc care o coace in fostul garaj al vecinului cu oameni angajati la negru.
Tot metodic au fost distruse multe altele ca invatamantul, justitia si sanatatea. Asa se face ca azi gasesti arhitecti care nu sunt arhitecti (stiu sa deseneze case in care te dai cu capul de grinda) sau medici care te trateaza precum mecanicul auto, clinica fiind pentru ei o limba straina (simptomul e ala …se da aia…exact ca la carburator); Umbla vorba in Romania ca Dumnezeu trebuie sa te fereasca in viata de doua lucruri: de medic si de avocat.
Ma uit totusi cu oarecare condescendenta la diferite zbateri electorale mioritice ale unora. Unii sunt excitati la culme de lupta politica, fara miza reala dealtfel. Condescendenta pentru ca imi dau seama ca oamenii aia refuza realitatea sau nu isi dau seama de ea. Mai are importanta daca X sau Y va fi ales in parlament, daca partidul W sau Z ia o majoritate electorala sau nu? Oricum ar fi, in final toti sunt condamnati sa joace aceiasi opereta ieftina de catre un maestru papusar invizibil. Greata electorala te apuca si daca te urci in masina pentru un drum de cateva sute de kilometri. Afise gigantice dar desantate iti promit pe dracul in zece daca il votezi pe EL.
Hai sa fim putin realisti fratilor…Romania a pierdut razboiul iar viata sub ocupatie nu poate fi altfel decat grea.
Votare placuta!

Niciun comentariu: