vineri, 7 noiembrie 2008

Quantum of solace


Azi sunt obosit varza. Asa imi trebuie daca ma tin de petreceri fancy. Seara trecuta am fost invitat (ca tot eram implicat de vreo doi ani in proiectul asta) la lansarea cu fast a cinematografului digital de la Liberty si numit The Light Digital Cinema (primul cinema digital din Romania). Evident pentru mine nu era nicio premiera sa-l vad (cinematograful) dat fiind ca-l vazusem saptamanal de la inceperea lucrarilor.
Am purces pe covorul rosu pe la ora 8. Cu greu am evitat fotografii de la presa-aia de stau la intrare si fac poze tuturor dat fiind ca nu se stie niciodata la ce iti poate folosi o fotografie din baza de date. Inauntru lume buna si fina: Esca, Dana Savuica (ce silicoane frateeeee), excelenta sa ambasadoul Marii Britanii, cohorte de expati, presa, agentii de publicitate,amante, sotii, pitzipoance pierdute in spatiu, abonati la evenimente si colaboratori.
Cu usurinta oamenilor care stiu locul ne-am gasit loc intr-un separeu din foaierul cinemaului monopolizand total o canapea, doua fotolii si masuta de rigoare.
Tratatia soft era cam gratis (adica cola zero, sucuri, floricele si fructe confiate pe loc in fantana cu ciocolata) insa barul din incinta era numai cu payment.
Desi orele erau tarzii, dat fiind ca lumea participanta nu se trezeste devreme (ete ca n-o vad pe Danutza Savuica trezindu-se la 7 dimineata vreodata) evenimentul s-a cam lalait. Printre prestatiile destul de penibile ale unei prezentatoare blonde (misto carcasa pacat ca nu era insa buna de nimic ca prezentatoare) si cateva arii cantate live de doi tenori si o soprana de coloratura din UK, s-a tot tras de timp pana dupa 21.30.
Evident a fost prezentat si un nene architect de la F&G (nu pot sa dau nume aici nici macar de firme) care facuse marele concept al cinematografului.
De remarcat prestatia penibiloasa a unui alt domn din al carui discurs n-am inteles nimic desi era in romaneste-directorul Coca-Cola pe Romania si Moldova.
Dati-mi voie sa fac o grimasa virtuala pentru gustul de pisat al produsului cola zero, nu ca as fi baut vreodata pisat dar clar nu poate avea un gust mai naspa.
Cum va spuneam filmul a inceput pe la 9.30 trecute. Primele 15 minute mi-au provocat o ameteala groaznica eroul principal. Citisem ca au facut si ei un film mai civilizat insa iar e plin de supereroi (Daniel Craig recte) care sar de pe un acoperis pe altul, cad de la inaltime si se impusca fara sa pateasca vreodata ceva cat de mic.
Proiectia fuse misto-niciun fel de puricel sau imperfectiune de pe film si asta pana pe la trei sferturi din film (orele 23) cand s-a rupt filmul virtual….adica au ramas oamenii cu ochii in soare…pardon, intuneric.
Rasete penibile in sala si multe tentative de evadare din partea spectatorilor.
Dupa vreo 5 minute am evadat si noi….in foaier un domn vorbea la microfon in engleza ca le-au expirat nu-s ce licenta de la Hollywood si incearca sa obtina alta, filmul neavand licenta de vizionare decat pana la ora 23.
Ne-am carat acasa urgent cu primul taxi iesit in cale.

Nici azi nu stiu deznodamantul filmului insa ma tot intreb….sa-l mai vizionez vreodata?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce cacat de comentariu ai avut. Nu poti fi mai negativist de atat? Nu inteleg cum ai ajuns in posesia unei invitatii. Ar fi trebuit sa fie un eveniment pentru VIP-uri. Nu vip wanna-be's ...
Oamenii si-au facut datoria, si introducerea, inclusiv show-ul oferit de acea formatie "Incognito" din UK a fost excelenta...pentru cunoscatori. Partea cu filmul a fost de tot rahatul...asta trebuie sa recunosc. Dar restul nu ar trebui criticat asa aspru de catre cei care au venit sa bea mokka si de la bar.

cccornel spunea...

Merci frumos pentru comentariul escatologic. Pot fi si mai negativist-realist decat atat dar nu vrei sa stii. Daca citeai cu atentia aflai cumam ajuns in posesia invitatiei. "Succesuri" maxime iti doresc.

P.S. N-am baut moka...decat o gura de cola zero...retul ti-o las tie...iti inchipui cumva ca Danuta statea sprijinita de barul unde se bea moka?