luni, 20 octombrie 2008

Campanie pentru o viata mai sanatoasa

In ultima vreme (si aici ma refer la ultimi 10 ani in care nu s-au facut mari investitii pentru confortul calatorului), Metrorex duce o campanie sustinuta si eficienta pentru educarea publicului.
Se doreste ca publicul calator sa inteleaga ca lipsa de miscare si sedentarismul sunt factori de risc maxim in cazul bolilor cardiovasculare precum si pentru pentru diabet.
Se sustine sus si tare, desi nedeclarat, ca este mai benefic mersul pe jos decat statul agatat de bara vagonului de metrou.
Ce sens are, spre exemplu, sa iei metroul de la statia Gara de Nord pana la statia Victoriei? Deci sa o luam aritmetic, presupunand ca vine repede trenul de metrou calatoria ar dura fix 3 minute.
Dupa ce ai ajuns la Victoriei, presupunand ca ambele trenuri au basculat in statia de metrou sute de calatori, ar dura aproximativ 10-13 min sa iesi numai din aceasta statie. Adunand cu cele 3 minute dinainte ajungi la 15-16 minute. Nu luam in calcul varianta fatalista ca trebuie sa schimbi metroul la Victoriei, sa traversezi pasarele etc. Daca o iei pe jos, de la gara la Victoriei faci numai 5 minute (presupunand ca nu te ploua sau nu te ninge).

Unde mai pui ca aerul ala statut de tunel nu face bine la alergii si la viroze. Lipsa ultravioletelor favorizeaza si ea germenii bolilor.
Dupa cum vedeti campania dusa de
Metrorex, desi tacuta si nedeclarata, isi atinge scopurile.

P.S. Va rugam nu scrieti pe site-ul Metrorex. La rubrica reclamatii, dupa ce scrii doua pagini si apesi butonul ala pe care scrie SEND iti apare....."eroare de server".

Latter edit: "Metrorex va plati peste 14 mil. euro consultantului pentru linia Drumul Taberei- Universitate". Ceausescu nu avea consultanti ci doar cateva institute de proiectari autohtone.

Niciun comentariu: