marți, 8 iulie 2008

O alta forma a informatiei

Ramura semioculta a medicinei denumita si homeopatie se bazeaza pe informatie si cam asta este si ideea principala. Remediile folosite sunt intotdeauna informatie si nu substanta. Acesta si este motivul pentru care sunt atat de eficiente. Informatia este treapta urmatoare deasupra materiei. Stiu ca traim intr-o civilizatie pur tehnologica si ca e greu sa intelegem asta. Pentru foarte multi dintre noi a avea este inainte de a fi.
Informatia poate deschide nebanuite cai iar cine o detine este atotputernic (vezi exemple mai prozaice gen mass-media).
Multi nu stiu dar si mirosul este o informatie esentiala. Ne-am perfectionat aceasta tehnica milioane de ani pana cand valul civilizatiei a suprimat constiinta acestui simt.
Azi toti vor sa miroasa bine astfel incat o intreaga industrie de parfumuri traieste din asta. A mirosi altfel inseamna a minti, dar pana la urma asta fac toti..... spre exemplu femeile atunci cand folosesc tocuri, vopsea de par, estetica corectiva sau ciorapi de matase.
Barbatii apeleaza si ei la mirosuri estetice....s-au inventat colonii si smacuri chiar si pentru barbati. Departe de mine sa fac apologia mizeriei si a mirosurilor pestilentiale umane. Toti stim cat de neplacut este sa nimeresti in metrou cu aurolacul spalat de ploaia de acum o luna.
Pe vremuri oamenii puneau in dulapul cu haine sapunul Oana. Usor mirositor acesta impregna in hainele noastre un miros placut.
De multe ori rata divorturilor este in crestere si din cauza ca oamenii si-au atrofiat acest simt. E greu sa-l simti pe celalat in mod subconstient cand se da cu tona de parfum.
Intre timp s-au modernizat si detergentii. Cine a fost intr-o fabrica de detergenti stie ca echipamentele si detergentul sunt absolut identici la toti producatorii.
De multe ori fabrici concurente isi vand parti de instalatii. Singura camera comuna si secreta tare este cea unde se dozeaza parfumurile. Asupra lor planeaza o mare enigma intotdeauna fiind si singurul lucru care diferentiaza doi detergenti. In rest singurele materiale care rezista in aceste fabrici sunt plasticele (si nici alea toate) precum si otelul inox. Se stie ca cine lucreaza permanent in asemenea mediu nu apuca pensia.
Intre timp, pentru ca nu era de ajuns, s-a mai "urcat" un pas...s-au inventat smacurile gen Cocolino (ca altul nu-mi vine in minte desi mai exista) cu care poti clati hainele. Doua linguri de zeama fac ca rufele tale sa puta a primavara florala dar chimica.
Mie uniformizarea asta nu imi place deloc.
Daca azi ascultam toti aceiasi muzica, maine ne put hainele la fel, poimaine gasim acelasi tip de haine in magazine iar raspoimaine poti lua de la supermarket doar acelasi tip de cremwursti este de asteptat sa ne comportam toti la fel, sa avem acelesi boli, aceiasi dispozitie si idei in cap etc etc.


Declar deschisa ziua de lupta impotriva zemurilor tip Cocolino.
Si daca-l prind pe ursuletul ala din reclama...ii rup capul...mama lui.......

Niciun comentariu: