joi, 10 aprilie 2008

Daily time schedule

Exista multe tendinte pe care mass-media incearca sa le impuna ca mod de viata pentru tot felul de adulti pseudo-intelectuali si neuro-ipohondri.
Sa le analizam putin fara sa dezvaluim sursele desi ar merita.
Zilnic trebuie sa mancam o banana pentru aportul de potasiu si una bucata mare de mar verde pentru fier.
Ca sa nu neglijam nici vitamina C mai trebuie sa bagam la ghiozdan si o portocala.
Jumatate de pepene galben imbunatateste digestia iar cel putin o cana de ceai verde neindulcit e buna pentru antioxidanti si combaterea stressului.
Neaparat ni se spune sa bem macar 2 litri de apa plata si apoi sa asteptam timp dublu decat timpul pe care ti l-a luat ca sa le bei.
Sa nu uit…tot pentru digestie iaurt Activia pentru aport de "L.Cassei Defensis", nu stie nimeni ce este, dar se pare ca, daca nu bei un iaurt si jumatate in fiecare zi, incepi sa vezi lumea cam tulbure.

Un hap numit Aspirina, inghitit zilnic previne infarctul si activeaza circulatia. Ca si la francezi un pahar de vin (neaparat rosu)e bun pentru compuşii fenolici (epicatehină, quercetină etc.). Aceste substante au un puternic efect inhibitor asupra oxidării.
Pentru sistemul nervos trebuiesc ingurgitate un pahar de vin alb…parca si unul de bere da…nu-mi mai amintesc pentru ce era asta. Daca le bei pe toate impreuna, chiar si daca faci o congestie, nu te mai preocupa si probabil nici nu te mai intereseaza prea mult la ce folosea paharul de bere.
Alimentatia zilnica trebuie sa contina multe fibre…cat mai multe pentru facilitarea tranzitului intestinal.
Neaparat trebuie sa halim zilnic 4-6 feluri de mancare si asta mestecand de 100 de ori fiecare imbucatura.
Dupa un succinct calcul am ajuns cam la 5 ore zilnic numai pentru masa.

Aoleu….dupa masa iti scade PH-ul in gura e musai sa te speli pe dinti sau sa bagi doua pastille de Orbit (ca-n reclama).
Dupa Activia si fibre,spalat dintii, dupa banana, dintii iar, dupa mar, dintii again...si tot asa, daca ai dinti, fara sa uiti sa folosesti firul dentar, masajul gingiilor si al limbii cu periuta special conceputa apoi o sorbitura de apa de gura.
Neaparat sa schimbi periuta la 2 luni ca se umple de bacterii (oricum nu rezista plasticul ala din care sunt facut perii 2 luni).
Mai bine umple cada si pune muzica, pentru ca intre apa, fibra si dinti, iti vei petrece cateva ore aici, inauntru. Daca dormi 8 ore si lucrezi alte 8 (minimum), plus cele 5 pe care le folosim pentru mancare,in total fac 21 (pana acum). Iti raman 3, in care intotdeauna se poate intampla ceva imprevizibil (si chiar se va intampla daca nu socotim si overtime-ul de la job). Dupa statistici ne angrenam cate 3 ore zilnic intr-un comportament pasiv de urmarire a imbecilitatilor de la TV (3 ore daca nu este campanie electorala). Ei bine, aritmetic deja nu se poate, pentru ca in fiecare zi trebuie sa mergi pe jos cel putin o jumatate de ora adica sa te intorci dupa 15 minute, ca altfel dupa o jumatate de ora se face o ora de mers. Si mai trebuie sa-ti pastrezi prieteniile, pentru ca sunt ca plantele: trebuie udate zilnic. Pe langa asta trebuie sa fii bine informat, asa ca trebuie sa citesti cel putin doua ziare si anumite articole de revista, pentru a compara informatia gata livrata.
Ah…la naiba! Uitasem de asta (sic) trebuie sa faci sex zilnic, dar fara sa ajungi sa fie ca o rutina. Trebuie sa fii inventator, creator, sa renovezi seductia, sa te reinventezi zilnic altfel risti sa ti se spuna: “nu mai esti persoana pe care am cunoscut-o !” (cat de tare e si asta!)
Asta iti ia ceva timp; si nici nu mai vorbim daca este sex tantric !!! De asemenea trebuie sa-ti faci timp pentru curatenie, pentru spalat rufe, vase, si nu mai zic daca ai caine, sau alt animal... copii sau alte obligatii gen parinti in varsta….
In fine, dupa socoteala mea, imi ies cam 29 de ore zilnic (minimorum).
Singura posibilitate care-mi trece prin minte este sa faci mai multe lucruri deodata, de exemplu: iti faci dus cu apa rece si cu gura deschisa, asa bei cei 2 litri de apa. In timp ce iesi din baie cu periuta de dinti in gura, te duci sa faci amor (tantric) in picioare, cu perechea ta, care in treacat se uita la TV si comenteaza, in timp ce tu maturi. Ti-a ramas o mana libera? Cheama-ti prietenii si parintii !!! Bea vinul (dupa ce iti chemi parintii va fi nevoie). Iaurtul cu mar ti-l poate da perechea ta, in timp ce isi mananca banana cu Activia, iar maine schimbati ordinea. Macar ca deja am crescut, nu mai trebuie sa luam obligatoriul Danonino Extra Calcio in fiecare zi.
Si acuma va las pentru ca intre iaurt, jumatatea de pepene, berea, primul litru de apa si a treia mancare de fibra din zi, deja nu stiu ce sa mai fac, dar am nevoie la closet urgent.

Ah, o sa profit si imi voi lua periuta de dinti...

Niciun comentariu: