miercuri, 9 aprilie 2008

CHEATERS

Tarziu in noapte pe Zone Reality (parca) se transmite cate o inregistrare a unei emisiuni numita “Cheaters” si prezentata de Joey Greco.
In principiu unul sau una banuieste ca e inselat de partener sau partenera asa ca apeleaza la Joey. Este chestionat de ce crede asta iar haiul e general dupa raspunsuri: "De la un timp se gateste exagerat." sau "sotia mea vine tarziu acasa si pretexteaza overtime-uri" sau "nu mai este persoana de care m-am indragostit"...si lista poate continua.

Echipa de detectivi purcede la urmarirea subiectului prin toate mijloacele-inclusiv eventual prin inregistrarea convorbirilor telefonice sau montarea de camere video la domiciliul reclamantului. Evident sunt difuzate numai emisiunile soldate cu confirmarea banuielilor.
Nimic deosebit pana aici si stiu ca avem si noi aceasta emisiune, cumparata pe licenta, insa realizata cu actori amatori.
Telespectatorului i se arata totul dinainte. Evident se insereaza si o convorbire telefonica inregistrata.
“Da iubitule, stii bine ca trebuie sa fac ore suplimentare-te sarut”, in timp ce “subiecta” e bulanita mai abitir decat o eleva de liceu prin parcuri.
Marele hai incepe in momentul in care i se prezinta si reclamantului cele inregistrate. Cu un sadism incredibil Joey pune pe ecranul unei camere o selectie de momente de “aur”din cele tocmai filmate.

“Uite…aici ai senzatia ca nu e decat o persoana in masina….aici mai apare un cap de sub bord….aici arunca chilotii pe geam……etc”. Subiectul e alb la fata si se tine disperat cu mainile de cap. De multe ori chiar plange. Uzual ele plang iar ei turbeaza de furie. Unii sunt inainte de nunta cu cateva zile.
Joey pluseaza mereu cu un sadism de mare nenorocit rasucind cutitul in rana…”imi pare rau dar trebuia sa stii”.
“Ce vei face acum? Vrei sa mergem pana la capat si sa ajungem la confruntare? Trebuie sa facem asta!”
Majoritatea celor difuzati aleg si confruntarea mai mult impinsi de la spate de Joey.

Pornesc val-vartej spre subiectii filati indeaproape de echipe de detectivi. Sunt prinsi fie in jacuzzi cu chilotii in vine, fie in moteluri jegoase fie in cluburi si baruri. De aproape fiecare data se lasa cu incaierari. Inselatul sare la gatul intrusului. Este interesant asta pentru ca arata ca e mai usor sa invinovatim pe intrus decat pe partener. Au loc adevarate lupte de strada iar bodyguarzii angajati de emisiune au grija sa intervina destul de tarziu ca sa nu strice show-ul. Urmeaza invariabil reprosurile catre partener.
Raspunsurile “inselatorului” te lasa de multe ori cu gura cascata. Se merge de la negarea totala a adulterului (e doar un prieten/prietena sau chiar mai rau...nu o/il cunosc) pana la motive de genul: “nu imi dai ce-mi trebuie (nepotrivire de character in traducere) sau…nu esti niciodata acasa sau-pretextezi intotdeauna ca te doare capul….”.
“Normal ca nu sunt daca muncesc pentru noi!”
Se trece la confiscarea cardurilor si cheilor de la masina a inselatorului. De multe ori acesta ramane pe jos.
Starea sociala a tuturor celor filmati este modesta-mai toti fac parte din clasa de jos, negromani, portoricani sau americani banali si trogloditi. N-ai sa vezi niciodata unul mai rasarit ca apare in show…poate si pentru ca aia mai rasariti au bani de avocat. Sa urmaresti pe cineva nu e tocmai legal in state.
La final apare cate un mic interviu cu cei din emisiunile anterioare-in chip de epilog, fie victime sau inselatori fie a 3-a persoana din triunghi. Multi trec peste nefericita intamplare si ii mai dau a 2-a sansa celuilalt. Si mai multi se despart insa dupa asta. Habar nu am daca ajuta ca proba in instanta emisiunea filmata dar ar fi singura explicatie pentru astia care apeleaza la emisiune.
Este remarcabila atitudinea prezentatorului de la inceput pana la final.
Permanent se chinuie sa puna sare pe rana si sa instige cu un sange rece total insa vizibil numai din afara. Scopul emisiunii este pur comercial iar atitudinea prezentatorului deranjeaza mai mult decat ceea ce vezi pe ecran. La final ajungi sa te intrebi daca cumva Joey nu le face mai mult rau decat bine celor implicati.
La urma urmei poate e mai bine ca ceilalti sa nu stie nimic, ei/ele sa se mai descarce pe unde pot si cu cine pot dupa care sa se intoarca acasa linistiti……:)

P.S.-Imi aduc aminte totusi si de o emisiune in care am fost satisfacut putin pentru ca la final cineva l-a injunghiat (dar nu mortal totusi) si pe Joey Greco.

Aaaaa…si era sa uit…pe site-ul emisiunii exista si o sectiune de “Dating service”…niciodata nu poti sti de unde apare a 2-a sansa .

Niciun comentariu: