miercuri, 5 martie 2008

Si leoaicele se impusca...nu-i asa?

Dupa o serie de accidente penibile, considerate de toata lumea atentat la viata unor animale captive (elefantica Gaya-sfasiata de caini si jaguarul negru omorat de angajati in timpul capturarii), un alt incident s-a petrecut ieri cand in urma unei supradoze de tranchilizant leoaica Elsa, in varsta de 3 ani, a murit.
Artizanul "manoperei" este medicul veterinar al stabilimentului.

"In ultimul an, la Zoo Baneasa, au mai murit un zimbru, un iac si mai multi mufloni mancati de cainii vagabonzi"-ni se relateaza in Gardianul.

N.A.-Cum gradina zoologica se afla intr-o zona mult ravnita pentru terenul ei propun mutarea grabnica a animalelor in Rahova si vanzarea neintarziata a terenului in cauza sub pretul pietei printr-o inginerie financiara facuta cu acte in regula. Intr-o tara in care nici viata unui om nu mai valoreaza nimic ce poti sa mai spui despre cea a unui animal salbatic dar captiv?

Copil fiind imi aduc aminte si acum despre o carte citita a domnului MIHAIL COCIU (fost director al gradinii zoologice si reputat om de stiinta)- "Povestiri cu si despre animale" in care povestea publicului larg experiente inedite despre animalele captive atunci la zoo.
Aceasta carte m-a facut sa iubesc mai mult animalele si sa le reconsider inteligenta.
Ulterior am aflat ca domnul Cociu era un reputat etolog.
Unde sunt vremurile acelea? Cred ca si animalele le regreta. Oara madama asta care e noua directoare a zoo o fi numita politic? Voi ce credeti? Eu deja am o banuiala.
©cccornel
ERATA! Se pare ca leoaica avea totusi 17 ani...si atunci ma intreb....la 17 ani mai anesteziezi o felina?

Niciun comentariu: