miercuri, 12 martie 2008

Afara cu Zoo din tara

Cum zilele acestea ni se comunica prin presa libera si independenta creata dupa "revolutie" ca 18 parcuri zoo vor fi desfiintate (inclusiv cea din capitala), si cum sesizasem acest lucru din 5 Martie in acest articol (de fapt atunci publicasem numai pe blog) va rog sa-mi dati voie sa ma autodeclar guru sau medium.
Pana la urma nici nu este prea greu sa descoperi resortul acestui "mecanism".
Motivul aparent este ca nu indeplinesc conditiile necesare pentru functionare. (aici unul din articolele din presa) insa sunt sigur ca UE vrea doar parcuri zoo civilizate si nu numai sa le desfiinteze.
Motivul real este pamantul de sub ele.
Ele de neindeplinit nu mai indeplinesc normele cam de dupa marea imbulzeala din decembrie (fapt pentru care erau si excluse din circuitul international al parcurilor zoo, neputand sa faca schimburi sau achizitii de animale) insa cum nici nimeni nu a facut nimic pentru ele intre timp....
Foarte transparent totul si desuet in acelasi timp...si totusi mai tine in Romania vrajeala la multime.

P.S.1-Ultima ora-"Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a aprobat, printr-o hotarare de guvern, alocarea unui fond de 130 milioane lei (38 milioane euro) pentru reabilitarea gradinilor zoologice din Oradea, Brasov, Resita, Turda, Craiova, Galati, Hunedoara, Targu Mures, Slatina, Ploiesti, Radauti, Timisoara, Barlad si Rimnicu Valcea."
Cum Bucurestiul nu a depus un proiect pentru reabilitare....oricum astept sa le vad reabilitate pe celelalte 14...asta din Bucuresti e prea bine situata pe Str. erou Iancu Nicolae...mai vin alegerile...se mai pierd banii....m-as risca la un nou pronostic dar....


P.S2.- Ca maine te vor intreba copiii tai care e diferenta intre zebra si girafa. Arata-i-o pe cea de pe asfalt.

Niciun comentariu: