sâmbătă, 16 februarie 2008

Costel Strikes Again

Jumatate din romanii din tara plus cealalta jumatate din Spania stau cu rasuflarea taiata pentru succesul lui Costel in fiecare mircuri seara (ati ghicit ...este vorba despre domnul Busuioc).
Si cum Costel nu se dezminte iata ca saptamana trecuta a castigat inca o editiune a celebrei emisiuni deja "Los Hijos de Babel" cu cea mai mare nota din concurs, adica 9.
Sincer sa fiu m-am uitat si la ceilalti concurenti pe site-ul televiziunii spaniole insa.....slab domnule iar acum sa fim sinceri-zidarul nostru este talentat.

Unii zic ca ar fi chiar mai bun decat Paul Potts,cel care a cistigat in Anglia , cantand tot opera.
Ceea ce m-a amuzat foarte tare a fost insa ceea ce am citit ulterior prin presa de la un oficial roman, redau mai jos citatul:

"Ministrul roman al Culturii, Adrian Iorgulescu a anuntat, in urma cu cateva zile, ca intentioneaza sa ii ofere lui Costel Busuioc o bursa de studii de canto si teoria muzicii la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti"

Eu cred ca asta l-ar face nefericit pe saracul zidar.
Sa studieze compozitie, sa invete note si teorie muzicala cativa ani buni...bleah...la urma urmei cred ca e mai fericit sus pe schele fredonand si aruncand tencuiala din mistrie. Bucuria lui cred ca vine din libertatea de a canta dupa ureche. Si pana la urma parca si pe Pavarotti il prinsesera la un moment dat ca nu stia notele muzicale.

Si asta imi aduce aminte despre cealalta stire elvetiana cu un domn "şofer de autobuz, român, ţigan şi un mare petrecăreţ", cum se prezinta, emigrant in elvetia si lucrator ca sofer de autobuz care primeste premiul "Robert Walser" pentru debutul in proza (in limba franceza) cu romanul „Simfonia lupului“ impreuna cu entuziasmul tuturor criticilor literari din Elvetia. Este foarte adevarat insa ca Marius Daniel Popescu , pentru ca acesta este numele lui, cochetase dinainte cu literatura (mai exact cu poezia) avand ceva volume de poezie publicata la activ.
Toata povestea aici.

P.S. Nimeni nu este profet in tara lui.

Niciun comentariu: