marți, 30 octombrie 2007

Printre randuri

Ziar de doi lei de saptamana trecuta, ba ca sa fiu sincer era chiar un ziar gratuit care se distribuie prin mijloacele de transport in comun si este numai bun sa invelesti bocancii in el.
Articol de 3 lei cu fost prim-ministru al tarii.
Se numeste Ciorbea si era marea speranta de renastere a romaniei. Imi aduc si acum aminte de cum venise dansul cu undita in parlament sa ne invete sa pescuim si nu sa stam cu mana intinsa.
In acea vreme un roman in varsta care emigrase in noua zeelanda si pe care-l salvasem de la interventia neinspirata intre un tigan si tiganca lui pe care acesta o articula fizic, imi spusese ca: “O sa vezi dumneata ca asta e salvarea tarii”, cu referire la dnul. Ciorbea.
Ca nota din partea autorului domnul prim ministru venea de undeva din zona sindicala in acea vreme.
Ce mai face domnul Ciorbea?
Alearga mult pentru ca si-a dat seama impreuna cu sotia ca fetita lor nu poate invita la ziua ei copiii acasa. Toti ceilalti aveau cate o casa pe pamant cu gradina vasta numai fetita lor un apartament cu 3 camere la bloc.
Asa ca tipul s-a hotarat sa cumpere un teren (cu credit). Si cum rata la banca e mare si a trebuit sa inceapa si casuta trebuie sa alerge intens.
Acum activeaza impreuna cu sotia in avocatura si sunt specializati pe retrocedari. Nu iau ca ceilalti avocati 50% din bunul obtinut ci numai 20%.
Mie ca cititor mi-a fost rusine cand am citit. Ce inseamna sa nu ai loc la marea furaciune….asa ca te bagi si la mica furaciune. Daca n-ai fost primit la miliardele de euro, asfaltari inutile sau termopane din China,…merge si cu 20% din ce castigi.

P.S. Eu cred ca de fapt articolul se voia un fel de reclama mascata. Din pacate a fost exact pe dos.


©cccornel

Niciun comentariu: