joi, 16 august 2007

Saturday night…clubbin'


Sambata noaptea lumea de bon ton merge in cluburi. Fie ca e un banal ponton al lacului Herastrau numit “Cabaret” sau fie ca se numeste mult mai pompos “Gaia”, “Fratelli” sau “Bamboo” este bine sa fii vazut in asemenea locuri. Neuronul isi cere impertinent dreptul la eutanasie prin extaz. Toate locurile de genul asta, sau chiar mult mai rau, pivnite….de tip “Fire” sunt pline pana la refuz sambata seara. Lumea e cam de doua feluri: unii care se “distreaza” auto-obligati ca tot au dat banii si si-au deplasat corpul pana acolo si altii care stau si se uita cu paharele in mana la ceilalti. Pe cei din urma nu i-am inteles niciodata.
Fotomodele de 18 ani cu pantofi inalti, despicati in varf, isi fac poze cu mobilul in fatza “boxelor” rezervate pentru VIP-uri.
Cate o gratie indoielnica se produce pe muzica in jurul unui sponsorului (de cele mai multe ori un tip trecut de prima tinerete care vorbeste engleza imperfecta cu accent magrebian).
Nu conteaza ca in Fire picura un lichid indefinit de undeva din tavan ( intotdeauna mi-am inchipuit ca deasupra locuiesc ilegal niste tigani-pardon, rromi care vand blugi turcesti pe Lipscani si au wc-ul defect), sau ca in Fratelli e o adevarata aventura sa ajungi la bar iar locurile de parcare sunt undeva pe trotuar, in strada principala, dar numai cu incuviintarea puradeilor de rromi, si asta pentru 20 000 lei vechi.
Nu conteaza ca inside se intra pana la refuz astfel incat e imposibil sa te misti (dansezi) pana dupa orele 2 din noapte sau ca un amarat de Red Bull costa de 4 ori pretul lui de supermarket.
Nu conteaza ca este indicat sa te duci la toaleta la inceput si nu cand iti vine. Este cool si in trend sa mergi la party uri in club.
N-am inteles niciodata de ce se numesc uneori petreceri! Dupa mine la un party cam trebuie sa cunosti 50% din invitati pe cand acolo…… stii cel mult DJ ul sau incerci sa-i cunosti pe restul dupa ce ai prins un usor curaj bahic.
Nu conteaza ca pana la bar te freci de trupurile transpirate ale tuturor baietilor cu ciocate albe si camasa cu imprimeu. Asa bine te poti freca si de trupul incredibil al unei blonde solo aflate excesiv la discretia fanteziei ei in materie de moda.
"Ce unghii speciale aveti domnisoara ! :-) Deja sunt gelos pe sutienul dumneavoastra. Unde innoptati dupa club? "
La intoarcere, spre dimineata, fii fericit ca masina ti-e acolo intreaga. Nu mai conteaza ca daca nu esti cu o duduie suferinda de bila si antialcoolica pe care sa o poti pune emotionat la volan, vei trece sigur, la primul colt din strada principala, prin suflatul in fiola....actiune tipica de spaga. Si daca mai esti si nesimtit si totusi n-ai baut…ia-ti naibii mai repede actele de aici ca sunt altii care au facut-o.

Pana la urma am ajuns la concluzia ca totul se reduce la cautarea unei alte stari de constiinta cu tot dinadinsul iar metodele sa faci asta sunt multiple.Asta e numai una din ele.

Nu va e dor de un loc decent, fara fum, fara 6 oameni pe fiecare metru patrat, cu mese pe care le poti rezerva, cu telefoane ale cluburilor la care se si raspunde politicos pentru rezervari, la un ring de dans neaglomerat sau de un pool-party cu apa rece in mijlocul noptii fierbinti de vara?

P.S. V-ati intrebat vreodata de cel in filmele americane la intrarea in club exista un malac negru iar cei care vor sa intre stau cuminti cu banii in mana pana ridica ala lantul? Pentru ca America este o tara noua cu legi care se respecta si unde siguranta individului este pe primul plan.
Nu pentru ca n-ar face fata instalatia de exhaustare la fumul de tigara din interior (ceea ce la noi cu siguranta nu face-pana acum n-am vazut nici una bine dimensionata) sta afro-americanul acolo cu casca aia in ureche ci pentru ca inauntru nu au voie sa fie mai mult de N persoane …asa ca asteapta sa plece doi pe o usa ca sa bage alti 2 pe alta. Reguli de evacuare in caz de incendiu baby !

Vine sambata…let’s party…. and more clubbin'!
Erata.
La protestele vecinei, amicei si cititoarei mele A (mare amatoare de clubbin') doresc sa ma explic.
Nu am nimic cu cei care se simt bine in aceste locuri in ciuda tuturor "conditiilor" enumerate mai sus. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca mi se pare putin pe dos ca distractia unei mase de oameni sa fie declansata numai de o suma de stimuli exteriori (muzica, lumini, club fancy)....pentru ca situatia ar semana fix cu cea a cainelui lui Pavlov aflat intr-o conditionare exterioara.
Pentru mine stimulii trebuie sa vina din interior, fara aceasta conditionare exterioara, iar atunci cand sunt indepliniti in totalitate poate nici nu mai ai nevoie de acele accesorii externe (muzica, lumini, club fancy).
Dar ce poti face? In Romania se consuma orice este oferit...la urma urmei stiti ce a facut Pavlov dupa ce i-a murit cainele din experiment?....a continuat sa-i duca de mancare :-)
©cccornel

2 comentarii:

Fantasya spunea...

sa comentam in fire nu ma mai simt bine de pe vremea de cand eram in liceu, faptul ca miroase si e plin de ciudati care se vor ciudati nu ma mai atrage . cabaret e un loc unde eu m-am simtit bine de cateva...vara adica, ca iarna e inexistent, bamboo e un loc unde nu pun piciorul nici din greseala :), iar gaia am vazut interiorul intr-o revista si mi-a placut am auzit ca e plin de fitze si etc cu toate astea vrea sa-l gust

cccornel spunea...

Asa cum pentru Fratelli exista si o locatie de iarna asa exista si pentru Cabaret